Navigatie

Voorwaarden opslag kunstwerken

Waaruit bestaat de selectie?

• Uitsluitend worden nalatenschappen opgeslagen van professionele beeldend kunstenaars uit Nijmegen en wijde omgeving.
  • WEESgoed maakt een selectie uit de nalatenschap van een overleden kunstenaar welke voor een periode van vijf jaar in beheer wordt genomen.
  • De selectie blijft eigendom van de erfgenamen.

Wat gebeurt er met de collectie?

• WEESgoed draagt zorg voor een fotografische inventarisatie en basisregistratie van de opgenomen collectie.
  • WEESgoed stimuleert de verkoop van de kunstwerken uit de opgenomen collectie door het organiseren van depotopenstellingen en het aanbieden van kunstwerken in de webshop.

Wat zijn de kosten?

• Eenmalig een instapgeld van € 3.025 inclusief btw voor een periode van vijf jaar. Of voor vijf jaar een jaarlijkse bijdrage van    € 665,50.
  • Voor een kleine collectie )ter beoordeling door WEESgoed' bestaat er een gereduceerd tarief van eenmalig € 1.815 inclusief btw voor vijf jaar, of € 399,30 per jaar.
  • Transportkosten van de kunstcollectie naar, en van het depot van WEESgoed komen voor rekening van de erfgenamen. De erfgenamen zijn verantwoordelijk voor een eventuele verzekering van de collectie.
  • Wanneer een kunstwerk uit depot, tentoonstelling of webshop wordt verkocht, wordt de verkoopopbrengst door de stichting aan de erfgenamen uitbetaald. De erfgenamen doen een gift aan de stichting die afhankelijk is van de verkoopopbrengst die de stichting heeft gerealiseerd.

© 2018 - 2019 stichtingweesgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel